Produkcija Pokret protiv spontanog zapaljenja

Najava

Sigurni smo da znate što znači izgoriti na poslu.

Uz svu strast i volju svima nam se događa da se malo preforsiramo, pogotovo ako nam se 8-satno radno vrijeme čini kao utopijski jednorog ili ako radimo što obožavamo pa nam je vrijeme nepoznanica.

Naišli smo na odličan članak u Harvard Business Reviewu na temu savjeta menadžerima i njihovom timu kako se bolje nositi s poslovnim stresom te smo odlučili napraviti seriju od 7 zabavnih animiranih videa koji se bave korisnim savjetima za radno okruženje.

Mi smo već zadovoljno inkorporirali neke od njih i želimo vas pozvati da pratite seriju na Youtubeu ili je podijelite nekome tko bi je smatrao korisnom. Epizode će izlaziti svaki tjedan, a sada vam prilažemo najavu.

Produkcija Pokret protiv spontanog zapaljenja – #1

U ovotjednoj epizodi govorimo o aktivnostima koje domino efektom mogu utjecati na dobrobit pojedinca, onda tima te u konačnici cijele tvrtke.

Moguće je da su neki od vas reagirali: “Pa nije ovo Google da možemo samo tako subvencionirati sve te edukacije i treninge! Uostalom, većina zaposlenika bi mi samo kolutala očima da im spomenem meditaciju.”

I slažemo se da su to validni komentari na hrvatske prilike. Ali, isto tako, kultura tvrtke, uz novčane poticaje, igra najveću ulogu u zadovoljstvu zaposlenika, što se onda direktno reflektira i na produktivnost tvrtke, kako i na prihode. Apatičan zaposlenik ili menadžer ne stvara dodatnu vrijednost za tvrtku.

U nekim od narednih epizoda vidjet ćete konkretna istraživanja na tu temu, kao i tehnološke alate koji su besplatni, a mogu biti iznimno korisni.

Također, prilažemo vam neke od organizacijskih alata koje smo mi implementirali kako bismo olakšali poslovno planiranje te komunikaciju između tima:

Asana – https://asana.com/
Trello – https://trello.com/
Basecamp – https://basecamp.com/
Freedcamp – https://freedcamp.com/
Slack – https://slack.com/

Produkcija Pokret protiv spontanog zapaljenja – #2

Događa li vam se da i sanjate projekte i klijente ili da vam je i u neobaveznim razgovorima najzanimljivija tema posao? Nagrada za radoholičara/arku godine stiže poštom :).

U ovotjednoj epizodi govorimo o mikropotezima koje tvrtka može učiniti kako bi omogućila svojim zaposlenicima bolju produktivnost.

Strast, predan rad i proaktivnost nezamjenjive su odlike, ali ukoliko želimo da budu nepresušne, moramo se prema tim kvalitetama odnositi s poštovanjem. Promišljeno umu dati odmora znači dati mu prostora za još kvalitetniji rad.

U sljedećoj epizodi saznajte kako u 10 minuta ugasiti požar. Slobodno podijelite vaša iskustva na našem YouTube kanalu.

Komentirajte članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *